glasbeno gledalisce trubadur logo

DJORDE BERAK

Violinist

 

 

Đorđe Berak, je violino študiral na Akademiji za glasbo v Sarajevu. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri Maksimu Vengerovu, Yehudiju Menjuhinu, leta 2005 pa pri Pavlu Vernikovu v Portogruaru. Med šolanjem je prejel več nagrad. Do leta 1998 je bil zaposlen v Sarajevski filharmoniji, od leta 1998 v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, je bil član komornega ansambla »Slovenicum« in 11 let redno honorarno sodeloval v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.

 

Zadnja leta je profesor na glasbeni šoli Ljubljana Vič Rudnik v Ljubljani, predsednik Društva glasbenikov Evrope in umetniški vodja komornega ansambla Solisti Internazionali. Njegovi učenci so v preteklih letih dosegli veliko število nagrad na tekmovanjih v Sloveniji in v tujini, za dosežke v šolstvu je prejel pa strokovni naziv Svetnik. Je tudi pogosto član strokovnih žirij tekmovanja mladih glasbenikov doma in v tujini.

 

Dve leti je bil član uredniškega tima na Državni založbi Slovenije pri izdaji učbenikov za glasbeno vzgojo v devetletki.

djordje berak

©  2 0 1 9   K U D  G G  T R U B A D U R