glasbeno gledalisce trubadur logo

NATALIJA ŠIMUNOVIĆ

Violistka

 

 

Rojena 15.12.1971, v Ljubljani.

 

Zaposlena je v GŠ Jesenice, kot profesorica viole in violine, ter mentorica godalnega orkestra. Pred tem je delovala kot solo – violistka v ljubljanski Operi, kjer je tudi spoznala svoja sedanja pevska mentorja: bolgarsko sopranistko Galio Gorčevo in njenega soproga Žeča Hristova. Njima se lahko zahvali za »večerno šolo« petja, ki jo prizadevno obiskuje že deveto leto.

 

Njeni glasbeni začetki segajo v GŠ Kamnik, kjer je obiskovala violinski oddelek. Prav tako na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer pa se je že spogledovala s študijem solopetja, v razredu prof. Irene Baar. Tudi sicer je bila aktivna v raznih jazz in narodnozabavnih zasedbah. Na Glasbeni Akademiji je diplomirala iz viole, kar jo je pripeljalo v številne orkestrske zasedbe: Orkester SNG opera in balet, Slovenicum, Solisti Evrope, RTV Slovenija, Academia Sancti Petri in številne komorne zasedbe, ter izvajanja na solističnih koncertih.

 

Danes poučuje na GŠ Jesenice, vseskozi je pevsko aktivna v raznih zasedbah, vsekakor pa pravi pevski krst zanjo pomeni opereta Planinska roža. Godalni orkester, ki sodeluje pri opereti, sestavljajo njeni varovanci iz pouka »godalni orkester« v GŠ Jesenice, na kar je še posebej ponosna.

 

Natalija Šimunović je tudi avtorica glasbenih igric, ki jih pod okriljem GM Slovenije in Glasbenega gledališča Trubadur, uprizarja otrokom širom Slovenije in skuša zrelo, resno glasbo na čimbolj enostaven, a zato nič manj čaroben in umetniško-tehten način, pripeljati med šolsko mladino.

 

Na svoji glasbeni poti jo še naprej vodi pot nenehnega raziskovanja novih poti, znanj in veščin. Prav gotovo je ne boste slišali in videli dalj časa v eni zvrsti, v eni specifični stroki...na enem odru ...

 

Natalija Šimunović je tudi avtorica dramskih in drugih tekstov, med njimi več nominiranih in nagrajenih.

natalija š. cilenšek

©  2 0 1 9   K U D  G G  T R U B A D U R