glasbeno gledalisce trubadur logo

NATAŠA VESTER TRSEGLAV

Pianistka, skladateljica

 

 

Nataša Vester, rojena 19.6.1979. na Jesenicah je po končani NGŠ Radovljica in SGBŠ Maribor (smer pianist in smer glasbenik splošne smeri), končala študijsko smer kompozicije in glasbene teorije pod mentorstvom  prof. Uroša Rojka na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

 

Na poteh njenega glasbenega ustvarjanja, je nastalo že mnogo del, nekatera izmed njih so :

1997 skladbe za klavir kot so Intermezzo, H2O, Inter-kvint, Esy….

2000 izvedena skladba za klarinet, klavir, z naslovom Momenti per clarinetto

 

Za glasbeni julij na obali 2001 je bila izbrana skladba Asymbiosis za kitaro in uglaševalec skladba za trobilni kvintet  Á PROPOS 2003, izvedena v sklopu komponistov AG Skladba ANIMA 2004, za komorni orkester MEGALOPOLIS 2007 za veliki orkester, potem so tu še skladbe za zbore, godalne kvintete, razne priredbe in druge.

 

V letu 2008 pa je ustanovila glasbeno skupino X MUZA, ki preigrava njeno avtorsko glasbo, v kateri se prelivajo različni glasbeni stili ( pop, tango, jazz, klasika, rock). Premierni nastop bo skupina doživela na Lentu, s skladbo O-DI-Di pa je izbrana na razpisu 'VAL08' glasbenega uredništva Vala 202 RTV Slovenija.

V letu 2008/09 bo napisala in izvajala glasbo za krstno izvedbo gledališke predstave OD RAJA DO KRAJA v gledališču Tone Čufar na Jesenicah. Za leto 2009/2011 pripravlja glasbeno multimedijski nastop za pianistko, igralca in skladateljico z delovnim naslovom DEŽ.

 

Veliko pa je tudi igrala različne glasbene zvrsti, saj jo  zanima veliko spektrov glasbe. Kot korepititor je sodelovala z mnogimi solopevci in instrumentalisti, ravno tako v komornih zasedbah in kot korepetitor baleta.

Kot izvajalki  ji je najbolj blizu odprti tip ustvarjanja, ustvarjanje v  tem trenutku in času, kot je improvizacija.

Veliko časa pa namenja tudi poučevanju klavirja in glasbene teorije.

 

Njen moto je:

»Zdi se mi, da ne smemo nikoli v svojem življenju zavreči upanja niti hrepenenja. Domnevam, da upanje najbolje utrjuje sposobnosti, s katerimi znamo določiti brezupnosti, jih upoštevati in se z njimi spoprijeti. Ne z obupom, temveč z ustvarjalnim namenom, ki spodbuja nove možnosti. Lahko rečem, da je glasba tista, ki me vodi skozi življenje.«

 

 

 

©  2 0 1 9   K U D  G G  T R U B A D U R