glasbeno gledalisce trubadur logo

ZLATOLASKA IN GODALCI

starostna stopnja 6 - 14 let

 

trajanje 45 min

Zlatolaska se izgubi v gozdu. Prestrašena in osamljena se zateče v edino kočico, ki sameva na jasi. Notri je luč, zato se opogumi in počasi vstopi. Zagleda čudne lesene škatlice, a nobene žive duše. Odide k prvi, kot komoda veliki škatli: ugotavlja, kako čudno se oglaša, kakšno železno palico ima nasajeno v trup. Nato vidi čisto majcene škatlice. Poigra se z njimi: uf, škripajo! Ko preizkusi vse štiri skrivnostne glasbene skrinje, postane zaspana in domotožje jo zaziba v spanec. Takrat se v kočico na robu gozda vrne družina godalcev. Joj! Nekdo jim je pokvaril inštrumente. Pa ravno k vaji so se namenili!

 

Takrat se v kočico na robu gozda vrne družina godalcev. Joj! Nekdo jim je pokvaril inštrumente. Pa ravno k vaji so se namenili! Začudeni ugotavljajo, kdo se je igral z njihovimi godali!? Šele  ko se  uglasijo, uredijo inštrumente, lahko zaigrajo nekaj čudovitih melodij za godalni kvartet.

 

Njihova glasba pa počasi prebudi Zlatolasko, ki se kar naenkrat vsa skuštrana pojavi pred njimi. Kako se zdaj godalci prestrašijo! Kljub vsej zmedi, se pravljica ne konča s pobegom, kot tista z Zlatolasko in medvedi. Godalci vidijo, da je Zlatolaska zgolj majhna izgubljena deklica, ki ji bodo drugo jutro pomagali najti pot iz gozda, da se bo lahko vrnila domov. Do takrat pa jih čaka še malo prijetnega muziciranja...

glasbena predstava Zlatolaska in godalci, glasbeno gledališče Trubadur

Glasba: W.A. Mozart: Mala nočna glasba

©  2 0 1 9   K U D  G G  T R U B A D U R